Як вручатимуть повістки, надіслані рекомендованим листом

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Сьогодні, 09.10.2024, набрали чинності зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку (далі – Правила).

як вручатимуть повістки рекомендованим листом

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

У Правилах визначили, що рекомендовані листи з позначками «Повістка ТЦК», «Вручити особисто» підлягають врученню особисто адресатам.

Рекомендовані листи з позначкою «Повістка ТЦК» під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу). У разі відсутності адресата (одержувача) за зазначеною на рекомендованому листі адресою працівник об’єкта поштового зв’язку:

  • інформує адресата (одержувача) за наявним номером телефону;
  • та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою «Повістка ТЦК».

Військовозобов’язаний протягом трьох робочих днів має з’явитись до відділення поштового зв’язку для отримання рекомендованого листа з позначкою «Повістка ТЦК». Якщо він не з’явиться, працівник об’єкта поштового зв’язку робить позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою», яка засвідчується його підписом з проставленням відбитка поштового пристрою, і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає такий лист до відправника (ТЦК).

Постанова КМУ від 08.10.2024 № 1147, якою внесені зміни, набрала чинності 09.10.2024.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5674

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді