Зміняться форми звітів за коштами спецфонду держбюджету

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін оприлюднив проєкт нових форм звітності для головних розпорядників коштів державного бюджету, яким відкриті рахунки у НБУ.

форми звітів за коштами спецфонду

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Додатками 2–4 до Положення про особливості казначейського обслуговування коштів, отриманих головними розпорядниками коштів державного бюджету на рахунки, відкриті в Національному банку України, визначено, зокрема, форми звітів:

  • Звіту про надходження і використання коштів спеціального фонду державного бюджету, отриманих на рахунок, відкритий в Національному банку України,
  • Зведеного звіту про надходження і використання коштів спеціального фонду державного бюджету, отриманих на рахунок, відкритий в Національному банку України;
  • Звіту про надходження і використання коштів спеціального фонду державного бюджету, отриманих як добровільні внески (благодійні пожертви) від фізичних та юридичних осіб приватного права та/або публічного права на рахунок, відкритий в Національному банку України.

Мінфін розробив проєкти нових форм цих звітів. Ці форми доповнені двома новими стовпчиками:

  • назва документа, його дата та номер;
  • обсяг коштів, зазначений в документі.

Заповнюватиме їх головний розпорядник коштів державного бюджету. Зазначатиме назву, дату, номер акта КМУ про розподіл та/або передачу коштів та обсяг коштів, зазначений в цьому акті, або дату та номер листа головного розпорядника коштів державного бюджету та обсяг коштів, зазначений в ньому, у разі розподілу коштів відповідно до порядку використання коштів на бюджетну програму, за якою встановлено бюджетні асигнування.

Як передбачає проєкт наказу, звітувати за новими формами доведеться зі звіту за січень 2025 року.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68465

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91214

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128905

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
37248

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
85734

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді