Закон про підвищення податків очікує на підпис Президента: аванси частково попадуть під збільшення

Спікер Парламенту підписав ухвалений Верховною Радою законопроєкт про підвищення податків. Документ переданий на підпис Президенту.

Закон про підвищення податків очікує на підпис Президента: аванси частково попадуть під збільшення

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Про це повідомив перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. Він зазначив, що спікер ВР вже підписав податковий законопроєкт №11416-д і відправив його у Офіс Президента. В найближчий час законопроєкт має підписати Президент, після чого Закон буде опубліковано. Закон вступить в силу через день, чим збільшить податки. 

«Як раз вийде, що аванси частково попадуть під збільшення», – зазначив Ярослав Железняк.

Він також зауважив, що з інтервʼю голови комітету і з дискусії з Мінфіном на бюджетному комітеті стало відомо скільки все ж таки має принести податковий законопроєкт до держбюджету:

  • у 2024 році – орієнтовно 21 млрд грн;
  • у 2025 році – 140 млрд грн.

«Там вийде весь податок (50%) на банки буде сплачено вже в бюджет 2025-го року, але це відповідно зменшить дивіденди з держбанків», – прокоментував Железняк.

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14551

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348438

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48560

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38619

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді