Як отримати додаткову підтримку на придбання твердого палива

Уряд ухвалив рішення про додаткову підтримку на придбання твердого палива в опалювальному сезоні.

Як отримати додаткову підтримку на придбання твердого палива

Калькулятор індексації зарплати

Щоб допомогти українцям, які опалюють свої житлові приміщення твердим паливом, Уряд ухвалив постанову «Про надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива в опалювальний сезон» від 15.10.2024 № 1169.

Таким чином, продовжено надання в поточному опалювальному періоді запровадженої торік додаткової підтримки на придбання твердого палива громадянам, які мешкають у житлових  приміщеннях та:

  • не отримують комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення;
  • не використовують природний газ або електричну електроенергію для індивідуального опалення.

Додаткова підтримка у 2024 році виплачується за кошти партнерів, а також за кошти державного бюджету.

Кому потрібно звернутись за додатковою підтримкою?

Для тих, кому у 2024 році вже призначено житлову субсидію/пільги, і отримувачі надавали від свого імені та від імені членів домогосподарства згоду на збір, передання та оброблення персональних даних з метою здійснення виплати додаткової підтримки, не потрібно повторно звертатись та подавати заяву – розмір доплати перерахують за наявною в органах Пенсійного фонду України інформацією.  

Ті домогосподарства, які ще не одержували житлову субсидію/пільги на придбання твердого палива, але потребують державної допомоги, можуть звернутися до органів Пенсійного фонду України з відповідною заявою в будь-який зручний спосіб:

  • через сервісний центр органів Пенсійного фонду України особисто або засобами поштового зв’язку; через центр надання адміністративних послуг;
  • через уповноважену посадову особу виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації.

Крім того, звернення може бути подане в електронній формі з кваліфікованим електронним підписом (через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок Пенсійного фонду України).

Як визначається розмір?

Розмір додаткової підтримки визначається для кожного домогосподарства індивідуально, виходячи із підвищеного показника вартості твердого палива. Він визначається як різниця між розміром субсидії/пільги, визначеним за збільшеним показником вартості твердого палива, та розміром субсидії/пільги, виплаченої у 2024 році. 

Коли буде здійснено виплату додаткової підтримки?

Орієнтовно виплати буде забезпечено до кінця грудня 2024 року.

Джерело: офіційний сайт ПФУ

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7930

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5576

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1542

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді