Судовий збір за подання апеляційної і касаційної скарг

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Уряд подав законопроєкти № 12128 і № 12128-1 щодо приведення положень Закону України «Про судовий збір» у відповідність до Рішення Конституційного Суду України від 13.05.2024 № 6-р(ІІ)/2024.

судовий збір

Калькулятор індексації зарплати

У травні КСУ визнало неконституційними частину другу статті 3, підпункт 9 пункту 1 частини другої статті 4 Закону України «Про судовий збір» в тому, що вони дозволяють справляти судовий збір під час подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду, постановлену за результатами розгляду скарги на рішення, дію або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до Цивільного процесуального кодексу України.

Законопроєктами пропонують не справляти судовий збір за подання апеляційної та касаційної скарги на ухвалу суду, постановлену за результатами розгляду скарги на рішення, дію або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Інвентаризація розрахунків в бюджетних установах

Інвентаризація розрахунків в бюджетних установах забезпечується посадовою особою, яка здійснює керівництво установою та створює необхідні умови для її проведення. За несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризації грошових коштів і матеріальних цінностей, документальне оформлення її результатів аудитори мають право накласти штраф.
9674

Заробітна плата: перевірка розрахунків та типові помилки

Обовʼязковий контроль нарахування зарплати убереже бухгалтера від штрафів. Розкажемо, як заробітна плата у бюджетній установі та ОМС перевіряється аудиторами та які професійні «секрети» застосовують аудитори («ревізори»).
14381

Посадова інструкція бухгалтера бюджетної установи – зразок

Прийняли на роботу нового бухгалтера? Ознайомте його з посадовими обов’язками, правами та відповідальністю. Для цього скачайте актуальний зразок посадової інструкції бухгалтера бюджетної установи.
66104

Е-лікарняний – як оплатити під час відпустки

Наразі діють дві форми паперовий та електронний лікарняний. Як діяти роботодавцеві, якщо під час відпустки працівник захворів або має піти у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами?
9471

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9668

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді