Як ОМС можуть отримувати звітність в розрізі джерел доходів в електронному вигляді - покрокові рекомендації від ДПС

Відповідно до виконання вимог Податкового кодексу України (далі – ПКУ) в «Електронному кабінеті» ОМС мають змогу отримувати в електронному вигляді звітність про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях - щомісячно, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним.

 Як ОМС можуть отримувати звітність в розрізі джерел доходів в електронному вигляді - покрокові рекомендації від ДПС

Крім того, органи місцевого самоврядування мають змогу отримати звітність в розрізі платників податків – юридичних осіб протягом 20 днів після направлення через «Електронний кабінет» запиту за формою J1604001.

Покрокові рекомендації щодо отримання місцевими фінансовими органами звітності в розрізі джерел доходів та звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях.

1 КРОК. Ввійти до приватної частини електронного кабінету посадовій або уповноваженій особі місцевого фінансового органу за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua, після чого буде доступно дві вкладки:
  • Звітність в розрізі джерел доходів;
  • Звітність в розрізі платників податків – юридичних осіб.

2 КРОК. Отримувати звітність у розрізі джерел доходів щомісяця, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним у вкладці «Звітність в розрізі джерел доходів» про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях станом на 1 число наростаючим підсумком спочатку року.

3 КРОК. Надати запит про отримання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб які сплачують податки на відповідних територіях за формою J1604001 та отримати квитанцію за формою 2. Дата квитанції за формою 2 є дата прийняття запиту територіальними органами ДПС до розгляду.

4 КРОК. Отримати звітність в розрізі платників податків – юридичних осіб, яка буде доступна протягом 20 робочих днів з дати прийняття запиту місцевого фінансового органу у вкладці «Звітність в розрізі платників податків – юридичних осіб» про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях станом на 1 число наростаючим підсумком спочатку року.

Джерело: ДПС у Черкаській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35597

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4277

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді