В Одеській області інформувати про наявність податкового боргу до 3060 грн. будуть по телефону

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що Законом № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19», внесені зміни, зокрема, до статті 59 ПКУ.

В Одеській області інформувати про наявність податкового боргу до 3060 грн. будуть по телефону


Відповідно до змін, податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, на теперішній час у разі, якщо платник податків має суму боргу, яка не перевищує 3060 грн, такий платник податків не зможе про це дізнатися з податкової вимоги, яка в першу чергу носить інформативний характер в якій зазначається сума боргу, податок, дата виникнення податкового боргу, повідомлення про виникнення права податкової застави та можливі наслідки ухилення платника податків від сплати боргів.

З огляду на викладене, Головне управління ДПС в Одеській області, в грудні 2021 року запроваджує практику повідомлення платників податків про наявність у них боргів, які не перевищують 3060 грн, засобами телефонного зв’язку шляхом автодозвону. Платнику буде повідомлено, що за ним обліковується податковий борг до зведеного бюджету, сукупний розмір якого перебуває в діапазонах: від 0,01 грн до 100,00 грн, від 100,01 грн до 500,00 грн, від 500,01 грн до 1000,00 грн та від 1000,01 грн до 3060 гривень.

Джерело: ДПС в Одеській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341592

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90417

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66146

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3500

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13870

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді