Кабмін продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року

Прем‘єр-міністр України Деніс Шмигаль повідомив у своєму Telegram-каналі про продовження адаптивного карантину до 31 березня 2022 року. Це допоможе максимально ефективно протидіяти пандемії та захистити здоров’я людей. Усі правила щодо доступу до публічних місць із ковід-сертифікатами, носіння масок та дистанції залишаються в силі.

Кабмін продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року


Відповідні зміни до постанови №1236 ухвалили під час засідання Уряду 15 грудня.

Уже понад 40% дорослих українців отримали щеплення проти коронавірусу. Завдяки вакцинації ми можемо зупинити пандемію. Водночас поки в Україні рівень вакцинації не досягне 70% дорослого населення, ми маємо продовжувати дотримуватися встановлених карантинних обмежень.

Нагадаємо, з 6 грудня почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються перш за все невакцинованих громадян. Тепер на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.

Окрім того, був зменшений термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти COVID-19: “жовтого” COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить 30 днів. У випадку, якщо людина не зробила другу дозу вакцини протягом 30 днів, її документ перестає бути чинним.

Джерело: Telegram-канал Деніс Шмигаль Прем‘єр-міністр України, МОЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді