Как рассчитать аванс

RU UA

Размер зарплаты за первую половину месяца (аванс) определяет коллективный договор или нормативный акт работодателя, который согласовали с профсоюзом.

Минимальный размер аванса — оплата за фактически отработанное время из расчета тарифной ставки (должностного оклада работника).

Насчитывая аванс, не учитывайте установленных работнику:

  • надбавок;
  • доплат;
  • премий.

Если работник отработал все рабочие дни за первую половину месяца, аванс начислите в размере 50% тарифной ставки (должностного оклада) работника за этот месяц. Если же их отработано не полностью, указанный размер аванса уменьшите пропорционально отработанному времени.

По информации Управления Гоструда в Кировоградской области

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83635

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді