Зарплата за першу половину місяця — як розрахувати

UA RU

Розмір зарплати за першу половину місяця, тобто аванс, визначає колективний договір або нормативний акт роботодавця, який погодили з профспілкою.

Мінімальний розмір авансу — оплата за фактично відпрацьований час із розрахунку тарифної ставки (посадового окладу працівника).

Нараховуючи аванс, не враховуйте встановлених працівнику:

  • надбавок;
  • доплат;
  • премій.

Якщо працівник відпрацював усі робочі дні за першу половину місяця, аванс нарахуйте у розмірі 50% тарифної ставки (посадового окладу) працівника за цей місяць. Якщо ж їх відпрацьовано не повністю, зазначений розмір авансу зменшіть пропорційно до відпрацьованого часу.

За інформацією Управління Держпраці у Кіровоградській області

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
42803

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83278

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2345

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді