Повышение минзарплаты до 5 тыс. грн: закон принят

RU UA
Сегодня, 25 августа 2020 года, ВРУ приняла закон об увеличении с 1 сентября минимальной заработной платы до 5000 гривен в месяц.

Перевірте, чи правильно нараховуєте зарплату

Підвищення мінзарплати до 5 тис грн: закон прийнято

Увеличение расходов на выплату повышенных размеров минимальной заработной платы и должностного оклада работника I тарифного разряда ЕТС будет осуществлено:

  • за счет экономии расходов по бюджетной программе «Обслуживание государственного долга» в сумме 3,5 млрд грн;
  • пересмотра прогноза доходов государственного бюджета в связи с повышением минимальной заработной платы с 1 сентября 2020 до 5000 гривен.

Так, доходы будут увеличены на 0500000000 грн, в том числе НДФЛ и ВЗ (0400000000 грн), НДС с произведенных в Украине товаров (работ, услуг) с учетом бюджетного возмещения (0100000000 грн).

Законопроект является сбалансированным и позволит улучшить качество жизни граждан за счет повышения уровня доходов работающего населения.

По материалам Правительственного портала

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
5549

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10920

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43936

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
84016

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2447

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді