Який КЕКВ використовувати під час оплати послуг доставки, коли купили товар

185
Автор
експерт з бюджетного обліку Експертус Головбух

Запитання

Який КЕКВ використовувати під час оплати послуг доставки, коли купили товар?

Відповідь

Детальний матеріал

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Переглянути

До редакції «Головбух Бюджет» надійшло запитання від читача:

«Бюджетна установа придбала комплект меблів. Магазин запропонував доставити товар. Виникли сумніви: за яким КЕКВ оплатити надані послуги з доставки?»

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Відповідає експерт з бюджетного обліку Експертус Головбух Алла Рейман.

Оплату витрат на транспортування товару, вантажно-розвантажувальні роботи й інші витрати проводьте за тим самим КЕКВ, за яким придбаваєте товар. Проте це правило стосується лише випадків, коли вартість доставки включили до ціни товару відповідно до договору придбання. Цей порядок застосування КЕКВ передбачає абзац 2 пункту 1.4 Інструкції № 333.

Коли установа сплачує за доставку замовленого товару окремо відповідно до окремого договору, видатки проводьте за КЕКВ 2240 (п. 5 пп. 2.2.4 Інструкції № 333).

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6845

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Основні засоби 2024

Основні засоби це матеріальні активи, без яких жодна установа, держорган, ОМС функціонувати не зможе. Та не усі матеріальні активи є основними засобами. Розглянемо детальніше, що таке основні засоби установи та які вони бувають у 2024 році.
170859