Який КЕКВ використовувати під час оплати послуг доставки, коли купили товар

126
Автор
експерт з бюджетного обліку Експертус Головбух

Запитання

Який КЕКВ використовувати під час оплати послуг доставки, коли купили товар?

Відповідь

Детальний матеріал

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Переглянути

До редакції «Головбух Бюджет» надійшло запитання від читача:

«Бюджетна установа придбала комплект меблів. Магазин запропонував доставити товар. Виникли сумніви: за яким КЕКВ оплатити надані послуги з доставки?»

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Відповідає експерт з бюджетного обліку Експертус Головбух Алла Рейман.

Оплату витрат на транспортування товару, вантажно-розвантажувальні роботи й інші витрати проводьте за тим самим КЕКВ, за яким придбаваєте товар. Проте це правило стосується лише випадків, коли вартість доставки включили до ціни товару відповідно до договору придбання. Цей порядок застосування КЕКВ передбачає абзац 2 пункту 1.4 Інструкції № 333.

Коли установа сплачує за доставку замовленого товару окремо відповідно до окремого договору, видатки проводьте за КЕКВ 2240 (п. 5 пп. 2.2.4 Інструкції № 333).

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік продуктів харчування в бюджетних установах 2024

Бухгалтер бюджетної установи має налагодити облік продуктів харчування. Допоможемо оприбуткувати, визнати та оцінити продукти харчування, розподілити транспортно-заготівельні витрати та обрати метод оцінки вибуття. А також розповімо, як відшкодувати нестачі й втрати за їх наявності.
39515

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
13848

Облік спецодягу

Забезпечити працівників спецодягом – це обов’язок, який покладається на роботодавця. Належним чином відобразити його надходження, використання та списання у бухгалтерському обліку – це обов’язок, який покладається на бухгалтера. Тема сьогоднішньої консультації – облік спецодягу у бюджетних установах.
16987

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46492

Як вести облік земельних ділянок

Облік земельних ділянок в бюджетних установах — у складі основних засобів чи як нематеріальні активи? Проведення у консультації.
32131