Чи може демобілізований працівник взяти неоплачувану відпустку та якої тривалості

85

Запитання

Чи може демобілізований працівник взяти неоплачувану відпустку та якої тривалості?

Відповідь

Детальний матеріал

Відпустка без збереження заробітної плати

Переглянути

Відповідно до змін, внесених п. 20 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про відпустки», відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов’язковому порядку працівникам, які приступили до роботи після звільнення з військової служби у зв’язку із закінченням особливого періоду або оголошенням демобілізації, – тривалістю до 60 календарних днів.

Калькулятор днів щорічної відпустки

Частину 1 ст. 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» доповнено абз. 6, відповідно до якого, період, протягом якого особа перебувала у відпустці без збереження заробітної плати, передбаченій п. 20 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про відпустки», включається до страхового стажу.

За інформацією Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52106

Хвороба під час відпустки: готовий розрахунок в обліку

Працівник захворів під час щорічної основної відпустки. У цій ситуації виникає чимало питань. Чи потрібно оплачувати листок непрацездатності, чи продовжувати відпустку, чи переносити її на інший строк. Потрібно робити перерахунок оплати відпустки через лікарняний чи ні. Відповіді на всі ці питання розглянемо по черзі.
4500

Облік відпусток

Роботодавець зобов’язаний вести облік відпусток, що надають працівникам. І хоча цю вимогу визначає стаття 10 Закону про відпустки, яка врегульовує порядок надання щорічних відпусток, все ж обліковувати потрібно всі види відпустки у розрізі працівників. Їх обліковує кадрова служба установи або спеціаліст, на якого покладені обов’язки з кадрового обліку, але не бухгалтер. Бухгалтер ні до оформлення відпусток, ні до їх обліку відношення немає.
4466