Як впливає воєнний час на проведення медоглядів

167

Запитання

Як впливає воєнний час на проведення медоглядів?

Відповідь

Детальний матеріал

Форс-мажорні обставини у господарських договорах

Переглянути

Власник, або уповноважений ним орган зобов’язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року (ст. 169 Кодексу законів про працю України).

На даний час існують форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) – військова агресія росії проти України. Поки триває воєнний стан, для роботодавців наявні підстави непереборної сили, що впливають на можливість організувати медогляди працівників.

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

На території активних бойових дій заклади охорони здоров’я не проводять планові заходи. Перелік таких територій затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» від 22.12.2022 № 309.

Отже, роботодавці мають провести медичні огляди працівників після закінчення бойових дій, коли медзаклади почнуть проводити планові огляди. У безпечних областях країни медогляди повинні проводитись, як і в мирний час, відповідно до законів та підзаконних актів України.

За інформацією ГУ ПФУ в Миколаївській області

вебінар індексація зарплати для бюджетників

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479