Чи потрібно подавати заяву 1-ОПП, якщо у бухгалтера робота за сумісництвом стала основною

911

Запитання

Чи потрібно подавати заяву 1-ОПП, якщо у бухгалтера робота за сумісництвом стала основною?

Відповідь

Шпаргалка бухгалтера на 2023 рік

Згідно з пунктом 66.4 статті 66 Податкового кодексу юридичні особи та їх відокремлені підрозділи зобов’язані подати контролюючому органу відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку 

Для внесення змін стосовно особи, відповідальної за ведення бухгалтерського обліку, юридична особа подає заяву 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку». Заява має бути подана у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків.

Якщо на одному і тому ж підприємстві робота бухгалтером за сумісництвом стає основним місцем роботи (без перерви), подання заяви 1-ОПП не є обов’язковим, якщо дані про цю особу вже повідомлені у останній заяві 1-ОПП. Переглянути облікові дані платник податків може в Електронному кабінеті.

заява 1-опп

Скачати бланк заяви 1-ОПП

Підприємство має подати заяву 1-ОПП у таких випадках:

  • якщо дані про бухгалтера раніше не були надані підприємством до контролюючого органу,
  • якщо відповідна заява за ф. № 1-ОПП не була прийнята у зв’язку з помилками,
  • якщо наявні в ДПС дані про бухгалтера підприємства не відповідають фактичним відомостям про таку посадову особу.

У полі «Дата призначення» має бути вказана дата, з якої особа почала виконувати обов’язки бухгалтера на підприємстві. Якщо така робота спочатку виконувалась за сумісництвом, а потім стала основним місцем роботи (без перерви) має бути зазначена дата початку роботи за сумісництвом.

За інформацією ДПС

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6846

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13148

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153071