Неповний робочий тиждень: чи призначати допомогу по тимчасовій непрацездатності

329

Запитання

Чи призначається допомога по тимчасовій непрацездатності, якщо на підприємстві було запроваджено неповний робочий тиждень?

Відповідь

Детальний матеріал

Неповний робочий день: що зі стажем і надбавкою за ранг

Переглянути

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою обмежень обсягу трудових прав працівника (ст. 56 Кодексу законів про працю України). У випадках запровадження на підприємстві неповного робочого дня або неповного робочого тижня допомога по тимчасовій непрацездатності за період тимчасової непрацездатності працівника, календарні дні якої припали на зазначений період, надається йому на загальних підставах за календарні дні тимчасової непрацездатності.

Підсумовуючи викладене: працівнику, що працює на підприємстві, де було запроваджено неповний робочий тиждень, призначається допомога по тимчасовій непрацездатності.

За інформацією ПФУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічна відпустка освітян і науковців – проблемні питання

Експерт розглядає на прикладах, як рахувати кількість днів щорічної основної відпустки освітянам і науковцям на прикладі відпустки вихователя у залежності від того, скільки місяців було відпрацьовано – менше 10 чи більше, повні ці місяці були чи ні.
8365