Як будуть проходити виплати допомоги на деокупованих територіях з 1 листопада

Теми:
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відкриває рахунок для допомоги мешканцям евакуйованим особам та громадянам на деокупованих територіях.

виплата допомоги на деокупованих територіях

✍ ЯК ОБЛІКОВУВАТИ РОБОТУ ПІД ОКУПАЦІЄЮ

З 1 листопада надання грошової та гуманітарної допомоги евакуйованим українцям і мешканцям звільнених територій відбуватиметься за рахунок коштів, що надходитимуть на цей рахунок, відкритий у Національному банку.

На гуманітарний рахунок зможуть надходити кошти донорів.Отримані кошти на закупівлю харчів, одягу, ліків, а також на евакуацію громадян та облаштування місць їх компактного розміщення будуть за потреби передаватись обласним військовим адміністраціям.

Як будуть проходити виплати допомоги евакуйованим та в деокупованих громадах

Мінреінтеграції оприлюднило порядок тримання разової грошової допомоги громадами.

Який розмір допомоги

  • Діти й особи з інвалідністю – 3000 грн;
  • Всі інші категоріх – 2000 грн.

Алгоритм отримання грошової допомоги мешканцям звільнених населених пунктів

  1. Місцеві органі власти протягом 7 днів після деокупації надають ОВА інформацію про кількість осіб, які проживали на момент деокупації, та необхідну суму коштів;
  2. ОВА протягом двох днів передають цю інформацію до Мінреінтеграції;
  3. Мінреінтеграції спільно з Міноборони затверджує перелік деокупованих населених пунктів і протягом двох днів після затвердження перераховує кошти АТ «Укрпошта»;
  4. «Укрпошта» протягом 5 днів проводить виплати.

Алгоритм отримання грошової допомоги населенню, яке евакуюється

  • Укрпошта на підставі відомостей АТ «Укрзалізниця» за 3 дня до відправки евакуаційного потяга подає Мінреінтеграції інформацію про кількість осіб, які евакуйовуються, й орієнтовну суму коштів;
  • Мінреінтеграції протягом двох днів з дня отримання подання перераховує кошти АТ «Укрпошта»;
  • «Укрпошта» протягом 5 днів проводить виплати.

Нагадаємо, що виплати матеріальної допомоги працівникам ОМС можуть бути на наступних підставах, які зазначаються в заяві на ім'я керівника установи:

  • сімейні обставини (наприклад, одруження, народження дитини, переїзд);
  • оплата лікування, оздоровлення дітей;
  • поховання (виняток – робітники держорганів і ОМС, п. 2.2 Наказу № 609);
  • інші причини (пожежа, стихійне лихо тощо).

За матеріалами Мінреінтеграції

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7486

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5385

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1447

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових 2024 року

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу (ОГД). Зазначену гарантію держава обіцяє сплатити родині загиблого військового. Що змінилося у виплаті одноразовуої грошової допомоги у 2024 році.
4989

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді