Як самостійно отримати довідки ОК-5 та ОК-7 в Пенсійному фонді

Теми:
Лікарняні
З січня по жовтень 2022 року сформовано 5,3 мільйона довідок, які містять індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

самостійно отримати довіду ок-5 та ок-7

Калькулятор стажу

Пенсійний фонд України опублікував поради, як самостійно отримати довідки ОК-5 та ОК-7.

Довідка ОК-5

Формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, і містить дані щодо суми заробітку для обчислення пенсії, визначення страхового стажу, сплати страхових внесків. На підставі цієї довідки застрахована особа отримує інформацію щодо набутого страхового стажу та заробітної плати, яка буде врахована при призначенні пенсії.

Довідка ОК-7

Містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок, та страховий стаж за період із 2011 року. Довідку ОК-7 використовують для визначення страхового стажу для розрахунку сум лікарняних, нарахування допомоги по безробіттю тощо.

Як самостійно отримати довідки ОК-5 та ОК-7

  • Авторизуйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України або у мобільному застосунку «Пенсійний фонд». Натисніть «Вхід» та оберіть спосіб - за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), логіну, системи ID.GOV.UA або Дія.Підпис.
  • В лівій колонці порталу у розділі «Комунікації з ПФУ» оберіть пункт «Запит на отримання електронних документів».

самостійно отримати довідки ОК-5 та ОК-7

  • У полі «Тип звернення» оберіть «Довідка ОК-5» або «Довідка ОК-7» (загальні дані вже будуть заповнені системою) та надайте згоду на передачу та обробку своїх персональних даних.

отримати довідки ОК-5 та ОК-7

  • Після цього натисніть «Відправити до ПФУ».

Довідка формується і надсилається автоматично в особистий кабінет (розділ «Мої звернення»).

Також довідки ОК-5 та ОК-7 можна самостійно замовити на порталі ДІЯ чи у мобільному застосунку ДІЯ.

Можливо й особисте звернення до сервісного центру Пенсійного фонду України. Застрахована особа повинна надати паспорт, ідентифікаційний код. Довідка ОК-5 або ОК-7 видається безоплатно у день звернення.

За матеріалами Кабінеті міністрів

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27028

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247179

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14741

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді