Надходження в натуральній формі в бюджетній установі

У кейсі бухгалтерських проведень завжди зможете знайти проведення за різними господарським операціями, навіть такі, що не передбачає Типова кореспонденція. Наразі для вас — 4 приклади оприбуткування надходжень у натуральній формі.

Типова кореспонденція субрахунків зі змінами, внесеними наказом Мінфіну від 17.09.2019 № 386

Як оприбуткувати натуралку Як облікувати запаси, що надійшли, як гуманітарна (благодійна) допомога від благодійної організації

Бюджетна установа, яку фінансують з міського бюджету, отримала безоплатно від благодійної організації надходження в натуральній формі як гуманітару допомогу:

  • сік в/а — 250 пач. за ціною 22,00 грн/пач.;
  • стаканчик паперовий 200 мл — 300 упак. за ціною 19,50 грн/упак.

Унаочнимо проведення, за якими слід вести облік запасів:

Проводки

Як оприбуткувати натуралку Як облікувати запаси, що установа виявила у лишку під час інвентаризації та використовуватиме для власних потреб

Бюджетна установа, яку фінансують з міського бюджету, виявила під час проведення інвентаризації лишки бензину А-95 у кількості 15 літрів за ціною 30,75 грн.

Унаочнимо проведення, за якими слід облікувати такі надходження в натуральній формі, як бензин:

Проводки

Як оприбуткувати натуралку Як облікувати запаси, які не перебували в установі на балансі і підлягають подальшій реалізації

Бюджетна установа, яку фінансують з міського бюджету, планує реалізувати банки скляні 3 л у кількості 30 шт. за ціною 2,50 грн. Банки з’явилися у неї після використання соку яблучного і тому не перебували на балансі.

Унаочнимо проведення, за якими слід облікувати надходження в натуральній формі - банки:

Проводки

Як оприбуткувати натуралку Як облікувати МНМА, які установа отримала безоплатно від іншої бюдетної установи

Бюджетна установа, утримувана коштом міського бюджету, отримала від професійно-технічного училища безоплатно МНМА — 10 нових тримісних шаф для дитячого одягу загальною вартістю 16 500 грн. Училище утримується коштом обласного бюджету.

Унаочнимо проведення, за якими слід обліковувати шафи:

Проводки


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді