Статті автора КРАВЧЕНКО Людмила

Передплата 2022: п'ять аргументів для керівника
Керівник не дозволяє передплатити тижневик «Головбух: Бюджет»? Радить необхідну для роботи інформацію шукати в інтернеті? Тримайте аргументи, які його переконають і вбережуть від судової тяганини та кримінальної відповідальності
2129
Дефектний акт – зразок
Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
89839
Картка обліку шин - бланк
Бухгалтер має пам’ятати головне правило експлуатації автомобілів — обов’язковий облік та списання шин в бюджетних установах. Як обліковувати шини, коли їх списувати та як ревізори виявляють їх понаднормове списання — дізнаєтеся із публікації.
37179
Премія за відсутність лікарняного: чи визнають ревізори її законною?
Який порядок та розміри преміювання працівників бюджетних установ? Чи може керівник установи встановити працівнику премію за відсутність лікарняних протягом року чи іншого періоду — відповіли експерти.
1477
Коли догана не завадить працівникові отримати премію
«Тобі догана! Будеш тепер без премії і матеріалки», — сказав керівник установи бухгалтерові. А все через те що бухгалтер вчасно не надав працівникам розрахункові листи про зарплату. Він захотів розібратися, чи правомірно його покарали. Сам не впорався, тож по допомогу звернувся до редакції. Чи справді через догану він втратить премію? Чи зможе отримати хоча б матеріалку? Експерт знає відповіді
2100
Відпустка за ненормований робочий день
Перевірте, чи правильно ви обчислюєте стаж для додаткової відпустки, та будьте впевнені, що не повертатимете на вимогу ревізорів суму відпускних до бюджету.
17081
Оплата праці у святкові та вихідні дні
Правила роботи у вихідні, святкові і неробочі дні та правила за якими оплачують таку роботу у мирні часи встановлює Кодекс Законів про працю України (далі – КЗпП). Під час дії воєнного стану діють обмеження та особливості організації трудових відносин.
5214