Кабмін спростив ще одну процедуру в будівельній галузі

Кабмін спростив ще одну процедуру в будівельній галузі

Уряд прийняв зміни до постанови КМУ від 23.05.2011 № 554 «Деякі питання професійної атестації виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури», що передбачають прискорення процесу видачі кваліфікаційних сертифікатів вищої категорії виконавцям, які мають сертифікати, видані до 1 січня 2016 року, з обов’язковим дотриманням умови щодо підтвердження досвіду виконання відповідних робіт (послуг) після припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Постанова КМУ «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 554» від 29.03.2022 № 384 набрала чинності 29 березня 2022 року.

Зважаючи на обставини сьогодення, виконавцям, що мають кваліфікаційні сертифікати, видані до 1 січня 2016 року, збірати і надавати підтвердні документи щодо досвіду виконання відповідних робіт (послуг), проблематично. Тому Мінрегіон ініціював для цих фахівців прискорити процес отримання кваліфікаційних сертифікатів вищої категорії під час дії воєнного стану. Сертифікат буде видано протягом п’яти робочих днів від подачі заяви до саморегулівної організації у сфері архітектурної діяльності.

Разом з цим обов’язкова вимога — дотримуватися умов щодо підтвердження досвіду виконання відповідних робіт (послуг) після припинення чи скасування воєнного стану.

Зазначених фахівців планують залучити до обстеження, проєктування, відновлення об’єктів, що зазнали руйнування/пошкодження, спричиненого військовою агресією російської федерації.

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник
наших друкованних видань - усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу
та
вам потрібна консультація експертачи детальніша інформаційна підтримка,
ви можете передплатити
наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9640

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
33782

Баланс форма 1-дс – як заповнити

Баланс 1 – це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс , яку саме інформацію у 2024 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи – підкаже експерт.
74768

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5733

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1273

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді