Держпраці пояснило, як зараховувати пільговий стаж працівникам

Управління Держпраці у Вінницькій області розтлумачило, чи зараховується пільговий стаж роботи для працівників, якщо підприємство чи організація неритмічно працювали в умовах військового стану.

Держпраці пояснило, як зараховувати пільговий стаж працівникам

⚡️ «Озброєння» Порядку № 100: як розрахувати середню з 29 квітня

Пільговий стаж роботи працівників, зайнятих на виробництвах, робочих місцях, які передбачені Списками виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою КМУ від 24.06.2016 № 461, зараховується у відповідному порядку. Підрахунок пільгового стажу за неритмічної роботи підприємства ведуть відповідно до пункту 7 Порядку застосування Списків № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників при обчисленні стажу роботи, що дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених наказом Мінпраці від 18.11.2005 № 383.

Це означає, що підрахунок пільгового стажу проводять у такому порядку: загальна кількість днів, протягом яких працівник повний робочий день був зайнятий на роботах зі шкідливими умовами праці, ділиться на 25,4 за шестиденного робочого тижня та на 21,2 — за п'ятиденного робочого тижня.

За матеріалами Держпраці


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151987

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді