Повідомляйте ДФС про відповідальних за бухоблік через Електронний кабінет

Юридичні особи та їх відокремлені підрозділи (далі — платники) можуть подати до ДФС відомості про відповідальних за бухгалтерський та/або податковий облік в електронному вигляді.

Для цього платник має подати до ДФС заяву за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

Форма 1-ОПП зразок заповнення

Щоб зробити це в електронному вигляді, слід в приватній частині Електронного кабінету в режимі «Ведення звітності» обрати «Заява № 1-ОПП (ф. № 1-ОПП)» (J1312101).

У Заяві за формою № 1-ОПП слід заповнити тільки розділ 10 з даними про відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку. Далі платник має підписати та надіслати цю заяву.

ДФС опрацьовує Заяву № 1-ОПП автоматично. Результат опрацювання платник знайде у Квитанції № 2, яку можна переглянути в режимі «Вхідні/вихідні документи». Дані про відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку програма відображає в режимі «Облікові дані платника» Електронного кабінету.

Обов’язок платників подавати до ДФС відомості про відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку передбачає пункт 66.4 ПК. Ці відомості платники зобов’язані подати органу ДФС протягом 10 днів з дня взяття їх на облік чи з дати виникнення змін у їх облікових даних.

За інформацією прес-служби ДФС

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38390

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1901

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
11950

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53529

Як підготувати бюджетний запит на 2025 рік

Бюджетний запит – це початок циклу щорічного бюджетного процесу. Як його готувати при складанні проєктів місцевих бюджетів, якими правилами та нормативними документами керуватися, про інструкцію з підготовки бюджетних запитів, типовий перелік результативних показників, типові недоліки підготовки бюджетних запитів – питання даного огляду.
25808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді