У кого і як заправлялися замовники — проаналізували в DOZORRO

Аналітики ТI Україна 28 лютого у новому звіті презентували аналіз, як замовники закуповували бензин та дизель у 2018 році.

З-поміж головних тенденцій закупівель на ринку пального — такі:

  • по-перше, постачальники часто зловживають додатковоми угодами — занижують вартість задля перемоги у тендері, а потім поступово піднімають ціну до ринкової. На цьому частіше за всіх «застукали» компанію «Ліван Торг». Вона в одній із закупівель через додаткові угоди збільшила ціну бензину А-92 зі стартових 15 грн до 29 грн за літр. У результаті замовник замість 20 тис. л за новою ціною купив вдвічі менше пального;
  • по-друге, більшість закупівель дизеля (61%) і кожна четверта закупівля бензину пройшли неуспішно — або учасники не приходили на торги, або ж замовник їх дискваліфікував. Тому замовникам доводиться докладати чимало зусиль, щоб заправити свої автівки;
  • по-третє, головними «заправниками» держави є ОККО, WOG та «Лівайн торг». Разом вони отримали 76% усіх коштів на бензин А-95 або 47% усіх договорів.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4258

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35737

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді