Чи потрібно щороку поновлювати заяву на ПСП

Податківці роз’яснили, чи потрібно вимагати від працівників, аби ті щорічно поновлювали заяву на застосування ПСП.

Платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги (пп. 169.2.2 Податкового кодексу України; ПК).

Скористатися доходом, підвищеним кратно кількості дітей, під час реалізації права на ПСП може тільки один з батьків — платників податку. Отже, у заяві на застосування ПСП працівник має зазначити, що його дружина (чоловік) при одержанні ПСП за місцем роботи не користується правом на збільшення розміру доходу кратно кількості дітей.

ПСП застосовують з дня отримання роботодавцем заяви від платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують право на неї.

ПК не містить вимоги про щорічне подання заяви про застосування пільги. Лише коли у платника податків виникає право на застосування ПСП з інших підстав, ніж ті, що були зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен надати нову заяву з відповідними документами.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14530

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348255

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48534

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38433

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді