Звітуйте про податкові пільги правильно

Установи користуються податковими пільгами згідно порядку та за підстав, які встановлює ПК та рішення органів місцевого самоврядування, прийняті відповідно до ПК (п. 30.5 ПК).

Установи, які не сплачують до бюджету податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, мають обліковувати їх у порядку, визначеному КМУ (п. 30.6 ст. 30 ПК).

Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг (далі — Порядок № 1233) та Звіт про суми податкових пільг (далі — Звіт) затверджені постановою КМУ від 27.12.2010 № 1233.

Установа, яка користується податковими пільгами, подає Звіт до органу ДФС за місцем реєстрації:

  • за 3, 6, 9 і 12 к. міс.;
  • протягом 40 к. дн., що настають за останнім календарним днем податкового періоду.

Якщо установа не користується податковими пільгами, Звіт подавати не потрібно (п. 3 Порядку № 1233).

Звіт заповнюють за вимогами п. 4 Порядку № 1233. Зокрема, у графах «Код пільги згідно з довідником пільг» та «Найменування податкової пільги» зазначають код і найменування пільги за довідником пільг, форму та порядок ведення якого затверджує ДФС. Довідник містить всі коди податкових пільг зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

З 01.01.2019 пільговики з податків і зборів мають користуватись:

  • Довідником податкових пільг, що є втратами доходів бюджету № 91/1;
  • Довідником інших податкових пільг № 91/2.

Їх ДФС розмістила на головній сторінці свого офіційного веб-порталу в банері «Довідники».

За інформацією ГУ ДФС у Дніпропетровській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14527

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348244

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48534

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді