Змінилися вимоги до якості та безпечності молока

UA RU

Із 7 червня запроваджені нові вимоги до безпечності, якості молока та молочних продуктів. Вимоги стосуються всіх операторів ринку молока та молочних продуктів незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов'язана з виробництвом, переробкою та введенням в обіг такої продукції.

Нові вимоги:

  • дадуть змогу привести національне законодавство у відповідність до вимог ЄС щодо ветеринарно-санітарних правил виробництва та обігу молока, визначення показників безпечності;
  • стимулюватимуть підвищення обсягу виробництва молока ґатунку «екстра»;
  • зобов’яжуть стежити за показниками якості та безпечності.

Оператори ринку молока та молочних продуктів повинні мати експлуатаційний дозвіл відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР. Вони також можуть запроваджувати власні вимоги до молочної сировини, які містять показники і процедури, що еквівалентні та/або мають рівень вищий, ніж встановлюють нові вимоги.

Перехідний період для адаптації до нових правил для операторів ринку, орієнтованих на внутрішній ринок, — до 2022 року.

Джерело: наказ Мінагрополітики «Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів» від 12.03.2019 № 118

Змінилися вимоги до якості та безпечності молока
Іван Левадськийексперт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Пояснили на прикладах, як має діяти бюджетна установа, яка отримала від постачальника неякісний товар. Навели зразки заповнення документів, щоб зняти з реєстрації у Казначействі бюджетні зобов’язання.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35193

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5890

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29461

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді