НБУ знизив облікову ставку до 17,0% річних

UA RU

Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку до 17,0% річних з 19.07.2019 на підставі рішення «Про розмір облікової ставки» від 18.07.2019 № 493-рш. НБУ продовжує пом’якшувати монетарну політику, позаяк є тенденція до уповільнення інфляції до цілі 5%.

НБУ прогнозує, що інфляція знизиться до 6,3% на кінець поточного року, а на початку наступного повернеться до цільового діапазону та досягне середньострокової цілі 5% наприкінці 2020 року.

Також НБУ вирішив відсьогодні оприлюднювати прогноз процентної ставки в рамках щоквартального перегляду макроекономічного прогнозу. Однак прогноз — не зобов’язання НБУ, а тому фактична облікова ставка може відхилятися від прогнозу в разі зміни макроекономічних умов. Новий детальний макроекономічний прогноз НБУ опублікує в Інфляційному звіті 25.07.2019.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 05.09.2019 відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

За інформацією Національного банку України

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді