Податкові накладні склали в електронній формі: чи зберігати

UA RU

Платник ПДВ, у якого виникли податкові зобов’язання з ПДВ, має скласти податкову накладну (ПН) в електронній формі та зареєструвати її в ЄРПН у термін, який встановлює ПК (п 201.1 ПК).

ПН та додатки до неї складайте в електронній формі та накладайте на неї електронний підпис уповноваженої особи (п. 2 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307).

Зберігайте такі документи протягом не менш як 1095 днів від дня, коли подали або мали подати податкову звітність, для складення якої їх використали (п. 44.3 ПК).

Електронні документи зберігайте на електронних носіях інформації у формі, що дає змогу перевірити їх цілісність (ст. 13 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.2003 № 851-IV, далі — Закон № 851).

Тож ПН та розрахунки коригування до неї, які склали в електронній формі, зберігайте на електронних носіях інформації у формі, яка дозволить ДФС перевірити їх цілісність. Під час перевірки ДФС надайте її посадовим/службовим особам доступ до таких електронних носіїв інформації, а у випадках, які визначає закон — копії ПН та РК (пп. 20.1.2 ПК).

За інформацією ГУ ДФС у Дніпропетровській області

image87

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82653

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді