Для місцевих фінансових органів затвердили методичні рекомендації

UA RU

Мінфін затвердив Методичні рекомендації щодо підготовки та затвердження Бюджетного регламенту проходження бюджетного процесу на місцевому рівні (далі — Методичні рекомендації) наказом від 31.05.2019 № 228.

Бюджетний регламент — це документ, який регулює порядок здійснення процедур на кожній стадії бюджетного процесу з урахуванням норм і положень бюджетного законодавства і визначає терміни їх виконання та відповідальних учасників за своєчасне виконання відповідних заходів.

Бюджетний регламент Мінфін рекомендує затверджувати для:

  • визначення основних організаційних засад проходження бюджетного процесу під час складання, розгляду, затвердження, виконання відповідного місцевого бюджету та звітування про його виконання;
  • забезпечення координації та узгодженості дій між усіма учасниками бюджетного процесу;
  • забезпечення прозорості та публічності бюджетного процесу.

Його може затвердити Рада Міністрів АР Крим, місцева держадміністрація, виконавчий орган місцевої ради або Верховна Рада АР Крим, місцева рада. Затверджений бюджетний регламент потрібно оприлюднити та довести до головних розпорядників за коштами місцевого бюджету.

Мінфін у додатках до Методичних рекомендацій визначив рекомендований план заходів щодо:

  • складання прогнозу місцевого бюджету на ____ роки (додаток 1);
  • складання проекту місцевого бюджету на ____ рік (додаток 2);
  • організації виконання місцевого бюджету (додаток 3);
  • організації роботи з підготовки річної звітності про виконання місцевого бюджету за ____ рік (додаток 4).

Нагадаємо, раніше Мінфін наказом від 29.03.2019 № 130 затвердив Методичні рекомендації щодо складання у 2019 році місцевих бюджетів на середньостроковий період.

Джерело: наказ Мінфіну від 31.05.2019 № 228

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9888

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
509

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
12307

Місцеві бюджети 2024: які доходи й видатки

Місцеві бюджети 2024: ✔ доходи загального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи спеціального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи бюджету розвитку ✔ розмір надходжень у місцеві бюджети ✔ видатки місцевих бюджетів
35423

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
50837

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді