Як планувати видатки 2020 року на проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту

UA RU

Уряд зобов’язав МОН та інші ЦОВВ, до сфери управління яких належать заклади вищої освіти, передбачати видатки на проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту. Їх виші плануватимуть на 2020 рік в межах загального обсягу видатків на підготовку кадрів.

При цьому, видатки на проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для осіб, що здобувають ступінь магістра за:

  • державним замовленням, — фінансують у межах видатків відповідного бюджету;
  • кошти фізичних та/або юридичних осіб, — включають до вартості здобуття освіти.

Нагадаємо, перелік спеціальностей, за якими проводиться єдиний державний кваліфікаційний іспит для здобуття ступеня магістра, затверджено постановою КМУ від 10.05.2018 № 354. Мова йде про спеціальності, що мають загальнодержавне значення, зокрема «Право», «Міжнародне право», «Кібербезпека», «Атомна енергетика», всі спеціальності галузі знань «Охорона здоров’я» тощо.

Із постанови КМУ «Деякі питання атестації осіб, які здобувають ступінь магістра, у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту» від 17.07.2019 № 684

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
13849

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
34649

Договір дарування – зразок

Благодійна допомога, пожертва, безоплатна передача основних засобів, безповоротна фінансова допомога - все це оформлюється через договір дарування. Про умови та оформлення договорів дарування, особливості дарування у бюджетних установах – у цьому огляді.
13696

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
298758

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді