Чи потрібна ліцензія на зберігання пального

UA RU

Ліцензії на право зберігання пального видають строком на 5 років на кожне місце його розташування. Згідно з статтею 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19.12.1995 № 481/95-ВР для окремих місць зберігання ліцензія не потрібна.

Чи потрібна ліцензія на зберігання пального Ліцензії для закупівлі пального

Так, ліцензію на право зберігання пального не отримують на місця зберігання пального, які використовують:

  • установи і організації, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;
  • установи і організації системи державного резерву.

ДФС роз’яснила, що зберігання пального в паливних баках транспортних засобів/технічному обладнанні/пристроях не потребує отримання ліцензії на право зберігання пального, оскільки дані резервуари не являються нерухомим майном та не мають чіткої прив’язки до місця (території).

За інформацією ДФС

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Форма 1-ОПП: нюанси заповнення

Щоб зареєструватись у відповідному органі ДПС як платники податку, бюджетні установи зобов’язані подати контролюючому органу заяву – форма 1-ОПП. Розглянемо, що це за форма, коли її слід подавати і як заповнювати.
60308

Амортизація основних засобів

Амортизація основних засобів: ➤ методи обчислення ➤ строки нарахування ➤ як обчислити амортизацію ➤ бухгалтерський облік амортизації
71675

Договір дарування – зразок

Благодійна допомога, пожертва, безоплатна передача основних засобів, безповоротна фінансова допомога - все це оформлюється через договір дарування. Про умови та оформлення договорів дарування, особливості дарування у бюджетних установах – у цьому огляді.
13696

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
298758

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді