Коли розрахуватись з працівником, якщо його звільняємо

UA RU

Роботодавець у день звільнення видає працівникові належно оформлену трудову книжку і виплачує всі суми, що належать працівнику від установи.

Якщо працівник в день звільнення не працював, зазначені суми виплачуйте не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Однак, про нараховані суми, належні працівникові до виплати при звільненні, письмово поінформуйте працівника перед виплатою цих сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, виплачуйте не оспорювану ним суму. При цьому дотримайте строків для виплати.

Якщо звільняєте працівника з ініціативою роботодавця, видайте працівнику у день звільнення обов’язково копію наказу про звільнення з роботи. Якщо звільняєте за інших підстав, копію наказу видавайте на вимогу працівника.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області

Коли розрахуватись з працівником, якщо його звільняємо
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
Працівник звільнився з роботи за переведенням в іншу установу і не використав відпустку. Як перерахувати компенсацію за невикористану ним відпустку на рахунок іншої установи та відобразити цю операцію в бухгалтерському обліку?

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237455

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
135331

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
69261

Скорочення працівників

Алгоритм скорочення працівників під час карантину й не тільки розглянемо у даній консультації.
9567

Звільнення працівників у воєнний час – зразки документів

Запровадження воєнного стану та збройна агресія призвели до збільшення частоти звільнення працівників у бюджетних установах з причин їх смерті, тривалої відсутності чи через знищення майна установ. Розглянемо детально ці процедури звільнення та які документи потрібно видати при цьому.
45275

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді