Як погодити закупівлю комп’ютерної техніки, інформаційних систем, технологій

UA RU

Якщо держорган, ОМС чи установа закуповує товари, роботи, послуги, що належать до сфер інформаційних систем, інформаційних технологій, програмного забезпечення, таку закупівлю обов’язково слід погодити з Держагентством з питань електронного урядування, що наразі перетворюється в Міністерство цифрової трансформації. Однією із ознак належності для погодження є код предмету закупівлі за Єдиним закупівельним словником (30200000-1, 32400000-7 (крім 32440000-9), 48000000-8, 50300000-8, 72000000-5, 73100000-3, 73200000-4, 73300000-5).

Нагадаємо, органи Казначейства не реєструють бюджетні та бюджетні фінансові зобов’язання за відсутності відповідного погодження. Тож одночасно з оголошенням торгів вартістю 100 тис. грн і більше слід надіслати до Держагентства з питань електронного урядування (Міністерства цифрової трансформації):

  • супровідний лист;
  • техніко-економічне обґрунтування проєкту (за формою додатка 3 до Положення про формування та виконання НПІ, затвердженого постановою КМУ від 31.08.1998 № 1352;
  • проєкт договору;
  • витяг з річного плану закупівель.

Якщо вартість закупівлі менша 100 тис. грн, замовнику достатньо повідомити Держагентство з питань електронного урядування (Міністерство цифрової трансформації) заповнивши електронну форму: «Повідомлення про укладений договір».

Необхідно заповнити усі реквізити цієї форми, додати сканкопію супровідного листа, а також сканкопію договору — якщо договір уклали без проведення допорогових електронних торгів.

На електронну адресу, що буде вказана при заповненні форми, надійде підтвердження, що форма «Повідомлення про укладений договір» заповнена. Таку відповідь слід роздрукувати і подати органу Казначейства при реєстрації бюджетних і бюджетних фінансових зобов’язань.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації

Лілія Лахтіоновадиректорка департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономіки
Сфера публічних закупівель на порозі істотних змін. Деякі з них мають гармонізувати національне законодавство з європейським, а решта — вдосконалити закупівельний процес. Які зміни чекають на замовника?

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35641

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6080

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді