Мінсоцполітики не контролюватиме трудову сферу

UA RU

На засіданні Уряду схвалено законопроєкт, який уповноважує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на формування державної політики у сфері праці, зокрема щодо зайнятості населення, професійного навчання та професійного розвитку працівників, регулювання трудової міграції громадян України.

Наразі формує та реалізує державну політику у цій сфері — Мінсоцполітики. Але ці функції з компетенції міністерства будуть вилучені одночасно із змінами до законодавчих актів в частині перерозподілу відповідних повноважень і функцій центральних органів виконавчої влади.

Після цього Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства формуватиме і реалізуватиме державну політику у сфері:

  • праці, зайнятості населення, трудової міграції, трудових відносин, соціального діалогу;
  • промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду, здійснення державного нагляду та контролю за додержанням вимог законодавства про працю та зайнятість населення.

Не виключено, що зміна компетенції Мінекономіки та Мінсоцполітики потягне за собою і подальше затвердження нових підзаконних нормативно-правових актів з питань праці та зайнятості населення, промислової безпеки, охорони праці, державного гірничого нагляду.

За інформацією Управління Держпраці у Тернопільській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152478

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді