Адреса роботодавця не зазначена у листку непрацездатності — повертати працівнику чи оплачувати

UA RU

Фахівці ФСС віднесли до найпоширеніших порушень в оформленні листка непрацездатності часткове заповнення реквізиту «місце роботи: назва підприємства, установи, організації» — не зазначають адресу установи.

На бланку листка непрацездатності запис щодо місця роботи обмежується лише реквізитом «місце роботи: назва підприємства, установи, організації» та не містить окремого реквізиту для зазначення адреси установи, у якій працює працівник. Однак згідно з пунктом 3.1 інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності працівник медзакладу має зазначати не лише назву установи, а й її повну адресу.

Рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення приймає комісія (уповноважений) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. Прийняте рішення передають роботодавцю для проведення виплат, здійснення розрахунків тощо.

Якщо у листку непрацездатності не зазначена адреса установи, його повертайте працівнику на дооформлення.

За інформацією Управління виконавчої дирекції ФСС в Харківській області

Адреса роботодавця не зазначена у листку непрацездатності — повертати працівнику чи оплачувати
Микола ПОСТЕРНАК,експерт Експертус Головбух
Заклад охорони здоров’я неправильно оформив лікарняний, а установа його оплатила. Тепер чекай штрафу від ФСС. А може, ще не пізно виправити ситуацію? На що слід було звернути увагу в лікарняному і що робити з помилковими листками непрацездатності?

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
26402

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
244904

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14257

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22916

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді