Адрес работодателя не указан в больничном листе — возвращать работнику или принимать к оплате

RU UA

Специалисты ФСС отнесли к наиболее распространенным нарушениям в оформлении больничного листа частичное заполнение реквизита «место работы: название предприятия, учреждения, организации» — не отмечают адрес учреждения.

На бланке больничного листа запись о месте работы ограничивается лишь реквизитом «место работы: название предприятия, учреждения, организации» и не содержит отдельного реквизита для указания адреса учреждения, в котором работает работник. Однако согласно пункту 3.1 Инструкции о порядке заполнения листка нетрудоспособности работник медучреждения должен указывать не только название учреждения, но и его полный адрес.

Решение о назначении или отказе в назначении материального обеспечения принимает комиссия (уполномоченный) по страхованию в связи с временной потерей трудоспособности. Принятое решение передают работодателю для проведения выплат, осуществления расчетов и тому подобное.

Если в больничном листе не указан адрес учреждения, его возвращайте работнику на дооформление.

По информации Управления исполнительной дирекции ФСС в Харьковской области

Адреса роботодавця не зазначена у листку непрацездатності — повертати працівнику чи приймати до оплати
Микола ПОСТЕРНАК,експерт Експертус Головбух
Бухгалтер точно і без помилок обчислив і виплатив лікарняні. Однак його зусилля виявилися марними: заклад охорони здоров’я неправильно оформив лікарняний листок. Тепер чекай штрафу від ФСС. А може, ще не пізно виправити ситуацію? На що слід було звернути увагу в лікарняному? І що робити з помилковими листками непрацездатності?

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
26799

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246319

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14569

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23133

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді