Бухгалтерський облік по-новому

UA RU

Бухгалтерський облік по-новому

Мінфін оприлюднив проєкт змін до:

Зокрема, на нових субрахунках 2336 «Кошти державного бюджету, заблоковані на рахунках в установах банків» (2346 «Кошти місцевих бюджетів, заблоковані на рахунках в установах банків») обліковуватимуть кошти державного (місцевого) бюджету, які заблоковані на рахунках у банках.

Для обліку доходів за необмінними операціями використовуватимемо нові субрахунки:

  • 7532 (7542) «Неподаткові надходження (крім власних надходжень бюджетних установ)» — для обліку неподаткових надходжень державного (місцевого) бюджету, за виключенням власних надходжень бюджетних установ;
  • 7535 (7545) «Власні надходження бюджетних установ» — для обліку власних надходжень бюджетних установ державного (місцевого) бюджету.

Також Мінфін оприлюднив проєкт змін щодо відображення вартості безоплатно отриманих основних засобів, нематеріальних активів (крім внутрішнього переміщення в межах органу, уповноваженого управляти об’єктами державної (комунальної) власності). Тобто рядки 1.11 і 2.6 Типової кореспонденції.

Окрім цього Мінфін оприлюднив проєкти:

  • Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з виконання державного бюджету;
  • Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з виконання місцевого бюджету.

Із проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі»

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54673

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24686

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29914

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді