Право на бюджетне відшкодування не залежить від моменту введення в експлуатацію основних фондів

UA RU

Право на бюджетне відшкодування не залежить від моменту введення в експлуатацію основних фондів

Верховний Суд у постанові від 15.10.2019 у справі № 803/3519/15 підтвердив висновок судів попередніх інстанцій, що платники ПДВ мають право на бюджетне відшкодування, якщо за даними бухгалтерського та податкового обліку податковий кредит нарахований внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів (основних засобів, у т. ч. інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи).

При цьому право на бюджетне відшкодування не залежить від:

Тобто якщо витрати на будівництво, реконструкцію, модернізацію (інші поліпшення, що збільшують первісну (переоцінену) вартість), виготовлення, придбання об’єктів матеріальних необоротних активів (у т. ч. необоротних матеріальних активів, призначених для заміни діючих, і устаткування для монтажу) відображені на рахунку 15 «Капітальні інвестиції», цей платник ПДВ має право на бюджетне відшкодування.

За інформацією Офіційного видання ДПС «Вісник: офіційно про податки»

Право на бюджетне відшкодування не залежить від моменту введення в експлуатацію основних фондів
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
Якими документами оформити нестачу активів, як оцінити, облікувати та відшкодувати збитки?

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Інші необоротні матеріальні активи бюджетних установ: облік

Інші необоротні матеріальні активи поодинці за вартістю незначні, але за кількістю – досить помітні об’єкти в бухгалтерському обліку бюджетних установ. Нехтувати правилами їхнього обліку не варто. З’ясуємо, що це за активи й як їх обліковувати.
51444

Залишкова вартість: що має знати бухгалтер

Залишкова вартість основних засобів підтверджує їх якісний стан, а правильна оцінка активів допоможе скласти бухгалтерський баланс без помилок. З’ясуємо, на що впливає залишкова вартість та як її визначати.
50782

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді