Розміри посадових окладів для держслужбовців вже відомі

Уряд затвердив Схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році.

Індексація зарплати бюджетників у січні 2020-го

Визначено 5 рівнів держорганів:

  • Апарат ВРУ, Секретаріат КМУ, Офіс Президента України, апарати (секретаріати) РНБО, Рахункової палати, Конституційного Суду України, Офісу Генерального прокурора, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення;
  • міністерства, центральні органи виконавчої влади із спеціальним статусом, який встановлений законом;
  • інші державні органи, юрисдикція яких поширюється на всю територію України;
  • державні органи, юрисдикція яких поширюється на територію Автономної Республіки Крим, однієї або кількох областей, міст Києва та Севастополя;
  • державні органи, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення.

Розміри посадових окладів для держслужбовців вже відомі

Найменший посадовий оклад у спеціаліста районного держоргану — 4204 грн, тоді як у спеціаліста Офісу Президента України — 10 660 грн (8200 грн × 1,3). Найвищим є посадовий оклад керівника державної служби в Офісі Президента України — 49 140 грн (37 800 грн × 1,3).

Нові розміри посадових окладів застосовуємо з 01.01.2020.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15» від 15.01.2020 № 16

Розміри посадових окладів для держслужбовців вже відомі
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
У яких розмірах і на який термін керівник установи має право встановлювати надбавки працівникам — дізнаєтеся зі статті

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83634

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді