Яка тривалість щорічної основної відпустки вихователя

Норми тривалості робочого часу 2020 року

З 01.01.2020 тривалість щорічної основної відпустки вихователів закладів дошкільної освіти, незалежно від груп дітей, з якими вони працюють, зокрема й загального розвитку, становить 56 календарних днів (к. дн.).

Яка тривалість щорічної основної відпустки вихователя

У 2020 році таким вихователям за період роботи з 2019 по 2020 роки надається щорічна основна відпустка тривалістю 56 к. дн. без дотримання пропорційності відпрацьованому робочому часу. Якщо вихователю за період роботи з 2019 по 2020 роки вже була надана у 2019 році відпустка повної тривалості, додаткові дні відпустки у 2020 році не надають.

Також збільшено до 42 к. дн. тривалість щорічної основної відпустки вихователям закладів вищої та післядипломної освіти, зокрема тим, хто працює в гуртожитках, та до 56 к. дн. — вихователям інтернатів при школах, інструкторам з фізкультури, керівникам гуртків студій, секцій, інших форм гурткової роботи, асистентам вихователів закладів загальної середньої освіти.

Із листа МОН, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Щодо тривалості щорічної основної відпустки вихователів закладів дошкільної освіти у 2020 році» від 30.01.2020 № 1/9-59, № 02-8/100

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52641

Хвороба під час відпустки: готовий розрахунок в обліку

Працівник захворів під час щорічної основної відпустки. У цій ситуації виникає чимало питань. Чи потрібно оплачувати листок непрацездатності, чи продовжувати відпустку, чи переносити її на інший строк. Потрібно робити перерахунок оплати відпустки через лікарняний чи ні. Відповіді на всі ці питання розглянемо по черзі.
4659

Облік відпусток

Роботодавець зобов’язаний вести облік відпусток, що надають працівникам. І хоча цю вимогу визначає стаття 10 Закону про відпустки, яка врегульовує порядок надання щорічних відпусток, все ж обліковувати потрібно всі види відпустки у розрізі працівників. Їх обліковує кадрова служба установи або спеціаліст, на якого покладені обов’язки з кадрового обліку, але не бухгалтер. Бухгалтер ні до оформлення відпусток, ні до їх обліку відношення немає.
4547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді