Як відбуватиметься розгляд скарг в АМКУ в умовах карантину

Реформа держфінконтролю: що змінилось >>>

Із 18 березня, аби запобігти поширенню коронавірусу, змінюється порядок участі сторін у засіданнях Колегії АМКУ, що стосуються оскарження процедур закупівлі.

Так, у період дії карантину АМКУ обмежує кількість осіб, які можуть перебувати в приміщеннях АМКУ — не більше 10 осіб, в тому числі в залі очікування та залах засідань Колегії АМКУ.

Як відбуватиметься розгляд скарг в АМКУ в умовах карантину

Також змінюються положення регламенту засідань Колегії АМКУ щодо участі сторін під час розгляду скарги. У період дії карантину:

  • можливість присутності на засіданнях Колегії усіх охочих забезпечуватимуть у форматі відеотрансляції засідань Колегії —на її сторінці у мережі Facebook ;
  • право участі у розгляді скарги замовників та скаржників забезпечуватимуть за допомогою електронного формату — сторони подають інформацію (пояснення) у формі електронного документа через Prozorro;
  • якщо ж сторони не можуть подати такі пояснення, вони надсилають до Колегії клопотання і обґрунтовують його. У такому разі Колегія може дозволити їм брати участь у засіданні у режимі відеоконференції. Для цього клопотання потрібно подати за один робочий день до дати засідання і вказати у ньому контактні дані.

Зважте: Колегія АМКУ, коли ухвалюватиме свої рішення, врахує пояснення учасників засідання за умови, що їх надали:

  • у формі електронного документа;
  • через електронну систему закупівель;
  • до прийняття рішення Колегії.

Джерело: розпорядження АМКУ від 17.03.2020 № 2-рп

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як реєструвати договори в органах Казначейства в умовах воєнного стану

Укласти договір про закупівлю – це пів справи, аби його виконати за кошти державного чи місцевого бюджету – обов’язково потрібно зареєструвати взяття відповідного бюджетного зобов’язання. Розберемо окремі нюанси укладення договорів та дамо поради для реєстрації зобов’язань за ними відповідно до законодавства, що діє наразі.
4475

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1321

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
5217

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді