На підримку виробництва можуть перенаправити держзакупівельні ресурси: хто за цим стоїть

Авторизований електронний майданчик для закупівлі: обираємо правильно

"Головне завдання Міністерства економіки і Кабінету Міністрів України полягає в тому, щоб максимально сприяти збереженню робочих місць і збереженню максимальної кількості бізнесів".

Таку заяву зробив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в ефірі програми одного з телеканалів. Він наголосив, що нинішня економічна криза, спричинена коронавірусом, є унікальною через те, що є, в першу чергу, промисловою, а не фінансовою. Ми стаємо свідками руйнування ланцюжків поставок, обмеження руху людей, обмеження руху товарів.

Міністр Петрашко: Необхідно перенаправити держзакупівельні ресурси на підримку виробництва

У зв'язку з цим міністр пропонує:

  1. Долучити державний ресурс, який зараз іде через державні закупівлі, а це 640 млрд грн, для того, щоб стимулювати виробництво в Україні. А саме: давати замовлення українським чи іноземним компаніям, які мають виробництво або значну локалізацію виробництва в Україні.
  2. Відкрити українським підприємствам доступ до кредитних ресурсів.

«Щодо промислових виробництв, ми маємо бути реалістами і розуміти, що чуда ніколи не буває. Завжди мають бути рівні конкурентні умови, а одна з ключових умов - це доступ до кредитних ресурсів. Криза нашої промисловості почалася досить давно, через те, що українські підприємствам були позбавлені доступу до адекватних кредитних умов, що суттєво погіршило їхні конкурентні умови з їхніми контрагентами в країнах ЄС чи США. Тут треба буде працювати і з Національним банком, і розробляти програми, які базуються на світовому досвіді. Ми всі розуміємо, що без фінансового ресурсу розвиток промисловості неможливий. Дешеві доступні кредити – це ключовий виклик перед всією державою Україна!» - наголосив Ігор Петрашко.

Новина підготовлена за допомогою сайта www.me.gov.ua

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді