На підримку виробництва можуть перенаправити держзакупівельні ресурси: хто за цим стоїть

Авторизований електронний майданчик для закупівлі: обираємо правильно

"Головне завдання Міністерства економіки і Кабінету Міністрів України полягає в тому, щоб максимально сприяти збереженню робочих місць і збереженню максимальної кількості бізнесів".

Таку заяву зробив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в ефірі програми одного з телеканалів. Він наголосив, що нинішня економічна криза, спричинена коронавірусом, є унікальною через те, що є, в першу чергу, промисловою, а не фінансовою. Ми стаємо свідками руйнування ланцюжків поставок, обмеження руху людей, обмеження руху товарів.

Міністр Петрашко: Необхідно перенаправити держзакупівельні ресурси на підримку виробництва

У зв'язку з цим міністр пропонує:

  1. Долучити державний ресурс, який зараз іде через державні закупівлі, а це 640 млрд грн, для того, щоб стимулювати виробництво в Україні. А саме: давати замовлення українським чи іноземним компаніям, які мають виробництво або значну локалізацію виробництва в Україні.
  2. Відкрити українським підприємствам доступ до кредитних ресурсів.

«Щодо промислових виробництв, ми маємо бути реалістами і розуміти, що чуда ніколи не буває. Завжди мають бути рівні конкурентні умови, а одна з ключових умов - це доступ до кредитних ресурсів. Криза нашої промисловості почалася досить давно, через те, що українські підприємствам були позбавлені доступу до адекватних кредитних умов, що суттєво погіршило їхні конкурентні умови з їхніми контрагентами в країнах ЄС чи США. Тут треба буде працювати і з Національним банком, і розробляти програми, які базуються на світовому досвіді. Ми всі розуміємо, що без фінансового ресурсу розвиток промисловості неможливий. Дешеві доступні кредити – це ключовий виклик перед всією державою Україна!» - наголосив Ігор Петрашко.

Новина підготовлена за допомогою сайта www.me.gov.ua

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47014

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237452

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді