Інформацію про публічні закупівлі розміщуватимуть за новим порядком

Мінекономіки затвердило новий Порядок розміщення інформації про публічні закупівлі, який передбачає роботу замовників, учасників та органів контролю в електронній системі закупівель через особисті кабінети на авторизованих торгівельних майданчиках.

Згідно Порядку інформацію в електронній системі закупівель розміщують заповнюючи електронні поля та завантажуючи відповідніх документи через автоматизоване робоче місце.

Інформацію про публічні закупівлі розміщуватимуть за новим порядком

Після внесення інформації в електронні поля, на неї накладають кваліфікований електронний підпис посадової особи.

Інформацію на веб-порталі оприлюднює електронна система закупівель автоматично. До інформації, яку вже оприлюднено на веб-порталі, можна вносити зміни.

Під час розміщення в електронній системі закупівель інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначають таку інформацію:

  • назву предмета закупівлі (у разі визначення предмета закупівлі — послуга з виконання науково-технічних робіт, у цьому електронному полі зазначають конкретну назву науково-технічної роботи);
  • код предмета закупівлі відповідно до класифікаторів або назву згідно з ДСТУ, державних або галузевих будівельних норм.

Крім того у деяких випадках додатково в окремих полях заповнюють інформацію щодо:

  • міжнародної непатентованої назви лікарського засобу (далі — МНН), якщо предмет закупівлі — лікарський засіб;
  • коду та назви медичного виробу відповідно до національного класифікатора НК 024:2019 "Класифікатор медичних виробів", якщо предмет закупівлі — медичний виріб;
  • коду за показниками третьої-п'ятої цифр Єдиного закупівельного словника, у разі предмета закупівлі — послуга з професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації для безробітних громадян, що надають за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;
  • коду за показниками другої-п'ятої цифр Єдиного закупівельного словника, у разі визначення предмета закупівлі — роботи;
  • коду та назви відповідно до Єдиного закупівельного словника, у разі визначення предмета закупівлі — послуга з поточного ремонту або послуга з виконання науково-технічних робіт.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Наказ Мінекономіки від 11.06.2020 № 1082

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4766

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4225

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді