ФСС: компенсовано заробітку за 15 млн днів лікування

За даними Фонду в січні–червні роботодавці подали до ФСС на оплату заяви-розрахунки за 1,6 мільйонами листків непрацездатності. Застраховані українці провели на лікарняних у зв’язку із хворобою або травмою 14 мільйонів 906 тисяч 163 оплачуваних за кошти Фонду днів.

6 готових прикладів розрахунків, коли лікарняний — із «підступом»

ФСС: компенсовано заробітку за 15 млн днів лікування

За оперативними даними загальна сума видатків ФССУ на компенсацію втраченого українськими працівниками заробітку за зазначеними заявами-розрахунками склала 4,8 мільярди гривень, допомоги по тимчасовій непрацездатності отримали 1,14 мільйонів осіб.

На сьогодні Фонд перевів фінансування таких допомог у оперативний режим – заяви-розрахунки фінансуються упродовж одного робочого дня, аби максимально пришвидшити отримання застрахованими грошових допомог від ФССУ у період карантину. Також в оперативному режимі здійснюється фінансування допомог по вагітності та пологах.

Фонд нагадав, що за підсумками І півріччя 2020 року середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності склав 321,23 гривні – це на 51,57 гривні, або 19,1% більше, ніж за той же період 2019 року.

За матеріалами з сайту ФСС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27028

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247183

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14742

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді