ФСС: сума компенсацій за ізоляцію перевищила 10 млн грн

Станом на 30.07.2020 Фонд соцстрахування прийняв на оплату листки непрацездатності через самоізоляцію, на суму понад 10 мільйонів гривень. Найбільше таких лікарняних листківі було видано у Житомирській області – виплати нараховано на суму близько 1,5 мільйони гривень.

Нова форма звіту по заборгованості страхувальника СКАЧАТИ

ФСС: сума компенсацій за ізоляцію перевищила 10 млн грн

Кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 з метою упередити ризики поширення пандемії. Втрачений за час самоізоляції під медичним наглядом заробіток компенсує Фонд соцстрахування.

Фінансування допомог в разі ізоляції від коронавірусної хвороби здійснюється ФССУ за кошти фінансової допомоги, виділені з фонду боротьби з COVID-19 відповідно до постанови Уряду.

Рішення про направлення на самоізоляцію під меднаглядом з видачею листка непрацездатності приймає лікар за наявності підстав – відкрити такий лікарняний на період карантину можливо у дистанційному режимі, за допомогою засобів телефонного зв’язку.

Сума виплат від Фонду за час ізоляції складе 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, і 100% середнього доходу – для медичних працівників.

За матеріалами з сайту ФСС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27537

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
249383

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
15054

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді