ФСС акцентує увагу бухгалтерів на важливості правильного оформлення нещасних випадків на виробництві

UA RU
За підсумками липня 2020 року у структурі виробничого травматизму галузь охорони здоров’я склала 43% від усіх нещасних випадків, з них 39,5% – випадки гострого професійного захворювання на COVID-19.

6 готових прикладів розрахунків, коли лікарняний — із «підступом»

ФСС: 39,5% нещасних випадків складають профзахворювання медиків на коронавірус

Так, за аналітичними даними 2019 року у структурі травматизму за кількістю виробничих нещасних випадків перше місце займала добувна галузь, яка складала 17,6% від усіх випадків, у той час як галузь охорони здоров’я п’яте місце та складала 6,3% від усіх випадків.

В умовах пандемії фахівці Фонду, страхові експерти з охорони праці робочих органів ФССУ змінюють акценти і пріоритети своєї роботи та направляють зусилля на якісне і оперативне проведення розслідувань випадків захворювання медиків на COVID-19, а також роботу з профілактики і запобігання випадків інфікування під час виконання посадових обов’язків.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Фонд соцстраху акцентує увагу бухгалтерів підприємств і установ на важливості правильного оформлення матеріалів щодо нещасних випадків на виробництві, зокрема профзахворюваннях медиків. Це допоможе пришвидшити процес отримання постраждалими працівниками допомоги від Фонду.

За матеріалами ФСС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27017

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247153

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14723

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23223

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді