Як оформити повернення працівників з дистанційної роботи

Щоб відновити роботу в офісі, працівники мають написати заяву, а роботодавець — видати наказ про припинення дистанційної роботи та відновлення звичайного режиму роботи.

robota_007.jpg

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Якщо роботодавець запровадив дистанційну роботу наказом, наприклад, на час карантину, то після його завершення (або за потреби раніше) можна відновити звичайний режим роботи. Для цього:

  • працівники — пишуть заяву;
  • роботодавець — видає наказ/розпорядження про припинення дистанційної роботи та відновлення звичайного режиму роботи.

У наказі роботодавець зазначає:

  • причину зміни режиму роботи: завершення карантину, скасування обмежувальних заходів, відновлення роботи транспорту тощо;
  • дату припинення дистанційної роботи;
  • дату виходу працівників на роботу;
  • перелік працівників із зазначенням їх посад;
  • порядок ознайомлення працівників з наказом і зміною режиму роботи.

Якщо працівники вирішили й надалі працювати віддалено, вони пишуть про це заяву. На її підставі роботодавець видає наказ/розпорядження та ознайомлює з ним працівників.

За інформацією ГУ Держпраці у Запорізькій області


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2000 грн на передплату журналу «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
11594

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52980

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16854

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді