Які відпустки надають працівникам за спрощеного регулювання трудових відносин

Працівник в умовах спрощеного регулювання трудових відносин має право на щорічні оплачувані та відпустки без збереження зарплати, з урахуванням особливостей, передбачених КЗпП.

buhuchet_001.jpg

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

В умовах спрощеного режиму щорічні оплачувані відпустки та відпустки без збереження зарплати надають працівникам відповідно до порядку та умов, визначених статтями 79, 84, 115 Кодексу законів про працю України, з урахуванням таких особливостей:

  • на прохання працівника щорічну відпустку можуть поділити на частини будь-якої тривалості або надати повної тривалості з урахуванням норм тривалості щорічних відпусток;
  • за сімейними обставинами та з інших причин працівнику можуть надати відпустку без збереження зарплати за згодою сторін на термін, більший ніж 15 к. дн. на рік, якщо така умова передбачена трудовим договором;
  • зарплату працівникам за весь час щорічної відпустки виплачують до початку відпустки, якщо інше не передбачено трудовим або колективним договором.

Усі інші види відпусток, передбачені законодавством (зокрема, навчальні, творчі, для участі у змаганнях, для догляду за дитиною, за народження дитини, «чорнобильські», учасникам бойових дій, працівникам, які мають дітей тощо), надають відповідно до законодавства.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області

Відправляємо працівників у відрядження під час війни

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді