В Україні продовжено карантин та стан надзвичайної ситуації

Кабінет міністрів вніс зміни в свої розпорядження і на три місяці продовжив карантин, який мав завершитись 31 грудня 2022 року.

карантин подовжено до 30 квітня

Шпаргалка бухгалтера на 2023 рік

Про рішення Уряду повідомив постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Внесено зміни в наступні документи:

  • До розпорядження КМУ від 25.03.2020 N 338 «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації»;
  • до постанови КМУ від 09.12.2020 N 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Таким чином на всій території України продовжено режим надзвичайної ситуації до 30.04.2023 року. Продовжено й карантин до 30.04.2023.

Нагадаємо, що карантин додав особливості роботи бухгалтерів бюджетних організацій, у яких побільшало справ з оформлення лікарняних трьох типів:

  • за загальним захворюванням. Код «1» – сезонні грип, ГРВІ, так і коронавірусна хвороба;
  • по догляду за хворою дитиною – Код «10». Уся виплата відбувається за рахунок фонду соцстрахування, починаючи з першого дня;
  • через самоізоляцію – код «11», якого немає у стандартному листку тимчасової непрацездатності. Такий лікарняний відрізняється від звичайного сумою – 50% середнього доходу незалежно від страхового стажу (виняток – медики, яким знараховується 100%).

За інформацією в телеграм-каналі Тараса Мельничука

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4255

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24216

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді